مایکروسافت ، غول تکنولوژی در جهان کامپیوتر
مایکروسافت یکی از شرکت های بزرگ تولید کننده محصولات و دیوایس های روز دنیا است.
این شرکت ابر شرکت چند ملیتی می باشد که در کشور آمریکا قرار گرفته دارد. دفتر مرکزی این شرکت در شهر ردموند ایالت واشنگتن واقع شده است. در این مطلب برای شما بعد از توضیح مختصری درباره فعالیت های این شرکت، بهترین محصولات مایکروسافت را معرفی خواهیم کرد.
شرکت مایکروسافت
شرکت مایکروسافت (Microsoft) توسط بیل گیتس و پل آلن که دوست دوران کودکی یکدیگر بودند در سال ۱۹۷۵ در آمریکا تاسیس شد و فعالیت خود را با تولید و فروش نرمافزار کامپایلر زبان بیسیک برای کامپیوتر Altair 8800 آغاز نمود. پس اولین فعالیت رسمی این شرکت در بازار به سیستم عامل زنیکس در سال 1980 بر می گردد.همچنین در اواسط دهه ۱۹۸۰ با طراحی سیستم عامل داس، توانست بازار سیستمهای عامل رایانههای شخصی را به دست بگیرد.
این شرکت بعد از ارائه ویندوز 5 به بازار جایگاه خوبی در بین مردم کسب کرد. بعد از آن با ارائه کردن نسخه های مختلفی از اینترنت اکسپلورر سعی کرد کل بازار را به تسخیر خود در آورده است. امروزه این شرکت توانسته یکی از ابر شرکت های تولید محصولات کامپیوتری باشد.
دفتر مرکزی این ابر شرکت چند ملیتی در شهر ردموند، ایالت واشینگتن قرار دارد. گفتنی است مایکروسافت بیشترین شهرت خود را با سیستمعاملهای ویندوز و محصولات نرمافزاری همچون آفیس به دست آورد.
فعالیت اصلی مایکروسافت
اصلی ترین فعالیت این شرکت در زمینهٔ طراحی، توسعه، ساخت، صدور مجوز، پشتیبانی و ارائهٔ خدمات نرمافزاری برای ابزارهای رایانهای میباشد.
فعالیت های مایکروسافت
فعالیت های زیادی در این شرکت انجام می شود که موارد زیر را شامل میشود :
- شبکه تلویزیونی ام اس ان بی سی
- سایت اینترنتی ام اس ان
- سخت افزار رایانه مانند موشواره ها
- بازی های سرگرمی های خانگی
- انواع کنسول های بازی
- تولید انواع سرفیس و لوازم جانبی
- تولید انواع موبایل
- تولید انواع نرم افزار های کامپیوتری
پرفروشترین محصولات مایکروسافت
سیستمعامل «ویندوز» و نرمافزار «آفیس» پرفروشترین محصولات این شرکت هستند و شعار اصلی شرکت «یک رایانه روی هر میز، در هر خانه» میباشد.
این دو محصول با سهمی حدود ۹۰٪ در سال ۲۰۰۳ برای مایکروسافت آفیس و در سال ۲۰۰۶ برای ویندوز جایگاه مهمی در بازار فروش محصولات کامپیوترهای شخصی و کامپیوترهای رومیزی پیدا کردند.
محصولات شرکت مایکروسافت
شرکت مایکروسافت، اولین دانشنامه قابل اجرا روی کامپیوتر را در سال ۱۹۹۴ تولید کرد و این نرم افزار با نام انکارتا منتشر شد.
سال ۱۹۹۵، شرکت دریم ورکس با مایکروسافت همکاری کرد و نتیجه آن، ایجاد سرگرمی های چند منظوره بود ؛ پس در همان سال ویندوز ۹۵ وارد بازار شد و MS-DOS و ویندوز با یک دیگر هماهنگ شدند. سال ۱۹۹۸، برای نخستین بار نرم افزار های مجموعه آفیس نیز منتشر شدند و چندین نسخه مختلف برای آن ها وجود داشت.
اگر بخواهیم فهرستی از محصولات مایکروسافت ارائه دهیم، به ۷ دسته متفاوت می رسیم .
۱ – سیستم عامل
ویندوز های مختلفی توسط مایکروسافت ارائه شده اند که از میان آن ها می توان به ویندوز ۷، ویندوز ۸، ویندوز ویستا، ویندوز ۱۰، ویندوز فون و ویندوز سرور اشاره کرد. جدیدترین نسخه ویندوز یعنی ویندوز ۱۱ سال ۲۰۲۱ معرفی و رونمایی شد. این نسخه از ویندوز دارای طراحی ظاهری چشمنوازاست و در مقایسه با ویندوز ۱۰ طراحی پایدارتری دارد. از دیگر ویژگیهای شاخص این نوع از ویندوز میتوان به وجود گزینههای عالی برای تغییر چیدمان پنجرهها، برخورداری از عملکرد خوب در زمینه گیمینگ و از همه مهمتر امکان اجرای اپلیکیشنهای اندروید در این نسخه ویندوز بدون نیاز به استفاده از شبیهساز اندروید اشاره کرد. در سال ۲۰۲۱ جدیدترین نسخه آفیس یعنی آفبیس ۲۰۲۱ نیز معرفی و منتشر شد.
۲ – نرم افزار های کاربردی
- اج
- تودو
- ورد
- پاورپوینت
- اکسل
- اکسس
- پابلیشر
- فرانت پیج
- اوت لوک
- اینفو پاد
- ویزیو
- پروجکت
- شار پوینت ورک اسپیس
- کامیونیکیتور
- وان نوت
- دانشنامه اینکارتا
- فتو استوری
- وان کر
- اینترنت اکسپلورر
- شیرپوینت
۳ – برنامه نویسی
- مایکروسافت سرویس
- ویژوال استودیو
- ویژوال سی++
- ویژوال بیسیک
- ویژیوال فاکس پرو
- ویژوال سی شارپ
- مایکروسافت اسمبلر
- مایکروسافت لینکر
- دات نت
- کیو بیسیک
۴ – بانک اطلاعاتی
- اسکیوال سرور
- Database Engine
- Analysis Services
- Reporting Services
- Integration Services
۵ – کنسول بازی
- ایکس باکس
- ایکس باکس ۳۶۰
- ایکس باکس وان
- کینکت
- ایکس باکس سری ایکس
۶ – بازی های رایانه ای
مایکروسافت درحالحاضر یکی از غول های صنعت بازی نیز است و یکی از رقبای سرسخت شرکتهای فعال در این حوزه ازجمله سونی و نینتندو محسوب میشود.
۷ – سایر محصولات سخت افزاری مایکروسافت
نخستین سخت افزار این شرکت، تبلت سرفیس بود که تاریخ تولید آن به سال ۲۰۱۲ باز می گردد. تبلتها و لپتاپهای کانورتیبل سرفیس مایکروسافت، جزو محصولات شاخص این برند هستند.
تولید تمامی قطعات به کار رفته در ساخت این تبلت ها با شرکت مایکروسافت بود و هم اکنون نیز تبلت های سرفیس و لپتاپ های آن تولید شده و به فروش می رسند.
کلام آخر
مدیران ارشد شرکت مایکروسافت بیل گیتس در سال(1975-2000)، استیو بالمر در سال(2000–2014)، ساتیا نادلا از سال(2014–اکنون)بودند.
پلن آلن و بیل گیتس به معنای واقعی آدمهای حرفهای بودند. هر دو کاملا اهل کامپیوتر بوده و هیچوقت فرصت تجربه هر چیزی مرتبط با فناوری های رایانه را از دست ندادند.
پلن آلن و بیل گیتس هر دو این شرکت را در سال 1975 در یک گاراژ آلبوکرکی تاسیس کردند.
در حال حاظر با تمام اتفاقاتی که برای این شرکت اتفاق افتاد این شرکت امروزه به غول فناوری تبدیل شده است و بیل گیتس مدیر عامل سابق و مالک اصلی مایکروسافت با دارایی خالص ۷۷.۲ میلیارد دلار جزو ثروتمندترین افراد جهان است.
او در سال ۲۰۱۹ ارزش این شرکت را از مرز ۱ تریلیون دلار گذراند تا در کنار شرکت های آمازون و اپل تنها شرکتهایی باشند که ارزششان از ۱ تریلیون گذشته است. او در سال ۱۹۹۴ نخستین بار لقب ثروتمند ترین فرد جهان را به دست آورد و سپس برای ۱۵ سال این لقب را حفظ نمود.
و طبق آخرین آمار اعلامشده در سال میلادی گذشته مایکروسافت ۱۸۱ هزار کارمند دارد.