مرورگر چیست و انواع آن کدامند؟

مرورگر یک برنامه کاربردی یا نرم افزاری است که امکان مشاهده و تعامل با تمام اطلاعات دانستنیهای روز موجود در وب جهانی را فراهم می کند.

این اطلاعات صفحات وب میتواند شامل فیلم ها و تصاویر و مطالب شود.

کلمه “مرورگر یا browser” قبل از وب web به عنوان یک اصطلاح عمومی برای رابط های کاربری است که به شما امکان می دهد فایل های متنی را به صورت آنلاین پیمایش و مطالعه کنید امروزه بسیاری از مردم از مرورگرهای وب برای دسترسی به اینترنت استفاده می کنند و تقریباً به عنوان یک ضرورت در زندگی روزمره خود دیده می شود.

به طور کلی اگر بخواهیم به زبان ساده بگوییم مرورگر نرم افزاری است از فن آوری های رایانه که به صفحات و فایل های موجود در وب دسترسی پیدا می کند و آن ها را نمایش می دهد.

مرورگر

انواع مرورگر ها

معرفی تمام مرورگرهایی که در دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرند غیر ممکن است و نمی‌توان تمام آن ها را یک جا دسته بندی کرد. البته، نیازی هم به آشنا بودن با تمام آنها ندارید. در ادامه، بهترین و کارامدترین مرورگرهایی که توسط کاربران سرتاسر دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرد به شما معرفی شده است.

کروم

کسی نیست که این روزها با اینترنت سر و کار داشته باشد و مرورگر کروم را نشناسد. این مرورگر با وجود این که دیرتر از سایر نرم افزارهای جستجو به عرصه رقابتی و جنگ مرورگر ها پیوست، توانست سهم بسیار زیادی از کاربران را از آن خود نماید.

این نرم افزار سال ۲۰۰۸ وارد بازار شد ولی در ابتدای کار، نصب کاربران اینترنت اکسپلورر را نیز نداشت. ضمنا کاربران مک و لینوکس هم تا دو سال به طور کلی امکان دسترسی به کروم را نداشتند.

تفاوت اصلی که این مرورگر با مرورگرهای پیشین داشت، اپن سورس بودن آن بود و کد اصلی آن در دسترس عموم قرار داشت.

مرورگر کروم نیز معمولا از موتور جستجوی گوگل استفاده می کند.

اپرا

تولد اپرا به یک سال پس از عرضه شدن اینترنت اکسپلورر برمی‌گردد. این مرورگر که در سال ۱۹۹۶ وارد رقابت شده بود، در سال ۱۹۹۸ شروع به همکاری با شرکت نت اسکیپ نمود که نتیجه آن، به وجود آمدن مرورگر فایرفاکس در سال ۲۰۰۳ بود.

فایر فاکس

مرورگر فایرفاکس، یا Mozilla FireFox مرورگری است که برای تمام نسخه های ویندوز ۷ به بالا، سیستم عامل های مک، آی او اس، لینوکس و اندروید در دسترس است. البته لازم به ذکر است که محدودیت های فایرفاکس در نسخه های آی او اس کمی بیشتر از سایر سیستم عامل هاست.

محبوبیت این نرم افزار در ابتدا بین لینوکسی ها بیش تر بود و به مرور زمان و به خاطر مشکلاتی که اینترنت اکسپلورر در تامین امنیت کاربرانش داشت، کاربران سراغ بقیه مرورگر ها رفتند که فایر فاکس یکی از آن ها بود.

سافاری

شرکت اپل همواره به استفاده از نرم افزارهای انحصاری خود معروف بوده است و این موضوع در مورد مرورگر ها نیز صدق می‌کند. سال ۲۰۰۳ بود که اولین نسخه از سافاری روی سیستم عامل های محصولات اپل شروع به کار کرد و همچنان با ارائه اپدیت های جدید و به روز کار خود را ادامه می‌دهد.

اینترنت اکسپلور

همان طور که گفته شد، مرورگر اینترنت اکسپلورر جزو اولین مرورگرهایی بود که استفاده کردن از آن به سرعت بین مردم رواج یافت.

استفاده از این نرم افزار تا حدی بین مردم رایج شده بود که بعضا قادر به تشخیص تفاوت مرورگر اینترنت اکسپلورر از اینترنت نبودند و تصور می‌کردد تنها راه ورود به شبکه جهانی اینترنت، اینترنت اکسپلورر است و به این ترتیب، این مرورگر تبدیل به یک نماد جهانی برای اینترنت شده بود.

مرورگر

ویژگی های بهترین Browserها

یک مرورگر خوب باید ویژگی هایی داشته باشد تا بتواند نیاز های کاربر را برطرف نماید. به طور کلی بسیاری از مرور گر های خوب موجود ویژگی های مشترکی دارند که در ادامه مختصرا به معرفی آن ها می پردازیم.

محبوب ترین مرورگر دنیا کدام است؟

بهتر است اول به سراغ بیشترین جستجوی کل وب در سرتاسر جهان برویم. گوگل بیشترین آمار سرچ در کل جستجوگران و کاربران را دارد که اگر بخواهیم آمار آن را بررسی کنیم باید بگوییم که تقریبا چیزی نزدیک به ۷۰ درصد کسانی که از موتور جستجوی گوگل استفاده می‌کنند، مرورگر گوگل کروم را برای دسترسی به محتوا انتخاب کرده اند.

به جز موتور جستجوی گوگل، آمار تلفن های همراه را نیز اضافه کنیم، حدود ۶۰ درصد کاربران اینترنت در سرتاسر دنیا از مرورگر کروم برای انجام امور روزانه و کاری خود استفاده می‌نمایند.

تفاوت موتور جستجوگر با مرورگر چیست؟

شاید به ظاهر تفاوت چندانی بین مرورگر و موتور جستجوگو نباشد اما باید بگم که تفاوتشون اندازه روز و شبه!

درسته که جفتشون برای کاربرای معمولی اینترنت یک معنی رو می دهند اما برای متخصصانی چون شما که تا به اینجای مقاله آمدید قطعا مهم خواهد بود.

موتور های جستجوگر درواقع مجموعه ای از ربات ها و الگوریتم هایی هستند که مسئولیت دارند بهترین نتایج را برای کاربران، با توجه به چیزی که جستجو می کنند به نمایش بگذارند، در صورتی که مرورگر ها صرفا نرم افزار یا اپلیکیشنی هستند که رابط میان کاربر و موتور های جستجوگر می باشند.

درواقع شما برای دسترسی به موتور های جستجوگری مانند گوگل و بینگ نیاز به یک مرورگر دارید که در بخش های قبل به آن پرداختیم.

مثالی می زنیم تا به خوبی با این تفاوت آشنا شوید!

تفاوت مرورگر و موتورهای جستجو مانند شبکه های تلوزیونی (1و2و3و4و5) و تلوزیون هستند! شما برای مشاهده این شبکه ها نیازمند به یک تلوزیون هستید!

در این مثال شبکه های تلوزیونی مانند نتایج جستجویی هستند که موتور های جستجو به شما نمایش می دهند. و تلوزیون مانند مرورگری است که شما از آن استفاده می کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *