فناوری اطلاعات یا آی تی (IT) چیست؟

فناوری اطلاعات (Information Technology – IT) در دنیای مدرن امروزی، بخشی جدایی‌ناپذیر از زندگی ما شده است.

داشتن این اطلاعات ارزشمند از علم روز به تصمیم گیری و انتخاب صحیح کمک می نماید.

با استفاده از فن آوری های رایانه، فناوری اطلاعات مشغول پردازش، ذخیره و انتقال اطلاعات می‌شود و فرآیندی شامل استفاده از رایانه، نرم‌افزار و شبکه برای ایجاد، مدیریت و نگهداری داده‌ها دارد. اصطلاح IT اغلب به جای فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) یا سیستم‌های اطلاعاتی (IS) نیز به کار می‌رود که مهم‌ترین شباهت بین آن‌ها، تمایل به استفاده از فناوری یا همان Technology برای ایجاد، پردازش و توزیع داده‌ها به شیوه‌ای ایمن و کارآمد است. فناوری اطلاعات بر پایه رایانه‌ها، سرورها، شبکه‌ها، پایگاه‌های اطلاعاتی و برنامه‌های نرم‌افزاری استوار بوده تا در مسیرهایی نظیر پردازش داده‌ها، ارتباطات، ذخیره‌سازی و بازیابی، خود را نشان دهد.

فناوری اطلاعات

حوزه‌‌های IT

برای درک گستردگی مفهوم آی تی، به تقسیم‌بندی حوزه‌های زیرمجموعه آن نگاهی بیندازید. برخی از حوزه‌های اصلی فناوری اطلاعات شامل موارد زیر خواهند بود:

برنامه نویسی کامپیوتری:

شامل نوشتن کد برای ایجاد برنامه‌های نرم‌افزاری است که هدف خاصی را دنبال می‌کنند. برنامه نویسان از زبان‌های برنامه نویسی مختلف مانند جاوا، سی پلاس پلاس و پایتون به هدف ایجاد برنامه برای کامپیوترها، گوشی‌های هوشمند و سایر دستگاه‌ها استفاده می‌کنند. (در مورد برنامه نویسی، می‌توانید به مقاله برنامه نویسی چیست مراجعه کنید)

مدیریت شبکه:

که شامل مدیریت شبکه‌های کامپیوتری، از جمله راه‌اندازی و نگهداری سرورها، روترها و سوئیچ‌ها است. مدیران شبکه مسئول بررسی ایمنی، پایداری و عملکرد کارآمد شبکه هستند.

امنیت سایبری:

شامل اقداماتی است که به محافظت از سیستم‌ها و شبکه‌های رایانه‌ای در برابر دسترسی غیرمجاز، سرقت و آسیب منتهی می‌شود. متخصصان امنیت سایبری از ابزارهایی مانند فایروال، نرم‌افزار آنتی ویروس و سیستم‌های تشخیص نفوذ برای جلوگیری از حملات سایبری استفاده می‌کنند.

مدیریت پایگاه داده یا دیتا بیس:

این مورد، شامل طراحی، ساخت و نگهداری پایگاه‌های داده‌ای است که اطلاعات را ذخیره و مدیریت می‌کند. مدیران پایگاه داده بررسی می‌کنند که داده‌ها دقیق، ایمن و بدون چالش قابل دسترسی باشند.

توسعه وب:

توسعه وب مربوط به طراحی و ساخت وبسایت با بهره‌گیری از HTML، CSS و جاوا اسکریپت در فرانت اند و  بهره‌گیری از زبان‌های برنامه نویسی PHP ، پایتون ، ASP.NET در بک اند است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *