فتوشاپ چیست و چه کاربردهایی دارد؟

فتوشاپ یک نرم افزار ویرایشگر حرفه ای است و توسط Adobe Systems توسعه یافته که برای ساخت و ویرایش عکس ها بکار می رود.

همه کسانی که با گرافیک کامپیوتری سرو کار دارند ، به نوعی محتاج این نوع نرم افزار ها هستند.

به طور مختصر می‌توان گفت Photoshop ابزاری ست برای همه کسانی که در کامپیوتر با گرافیک ثابت و حتی متحرک سرو کار دارند .

طراحان گرافیک ، ناشرین کتب و مجلات ، چاپخانه ها ، شرکت های تبلیغاتی ، طراحان سایت ، عکاس ها ، نقاشان هنری ، طراحان نرم افزارها ، انیمیشن سازها و …. به فتوشاپ احتیاج دارند . این نرم افزار حرفه ای گرافیک در عصر تکنولوژی امروز یک نرم افزار حساب نمی شود بلکه یک صنعت و از فن آوری های رایانه به شمار می آید .

فتوشاپ

تاریخچه فتوشاپ

فتوشاپ در ابتدا توسط دو برادر به نام های جان نول (John Knoll) و توماس نول (Thomas Knoll) ساخته شد. در سال 1987، توماس نول دانشجوی رشته مهندسی در دانشگاه میشیگان بود ولی به عکاسی هم علاقه داشت. علاقه توماس به عکاسی از پدرش گلن (Glen) سرچشمه می گرفت و آنها حتی یک تاریکخانه هم در زیر زمینشان داشتند.

پدر توماس استاد یک کالج محلی بود و در آن زمان به به یکی از کامپیوترهای Apple II Plus دسترسی داشت. یک روز توماس با استفاده از دانش مهندسی اش، ، اسکریپتی را روی رایانه اپل پدرش نوشت که به او اجازه می داد عکس ها و تصاویر تک رنگ را به رنگ خاکستری تبدیل کند. پس از خلق این اسکریپت اولیه، توماس به ایجاد و ساخت قابلیت ها و فرایندهای اضافی دیگر که جلوه ها و افکت هایی را روی عکس های او در صفحه کامپیوتر اعمال می کردند ادامه داد.

جان، بردار توماس در آن زمان در شرکت Industrial Light and Magic متعلق به جورج لوکاس (George Lucas) کار می کرد. وقتی جان چیزی که توماس ساخته بود را دید، که میتواند برنامه های خود را به یک ویرایشگر تصویر کاملاً عملیاتی تبدیل کند. به این ترتیب جان و توماس برای توسعه بیشتر برنامه با هم همکاری کردند و اولین نسخه فتوشاپ را در سال 1988 با نام اصلی “Image Pro” منتشر نمودند.

کاربرد های فتوشاپ چیست؟

اگر نگاهی به اطراف خودمان بیندازیم، به احتمال زیاد یکی از محصولات طراحی شده توسط نرم افزار فتوشاپ را خواهیم دید. عکس‌های خاطره انگیز، کارت ویزیت، پوستر های تبلیغاتی، بنرها، سربرگ ها، طراحی رابط کاربری سایت‌ها و اپلیکیشن ها یا UI Design، تصاویر شبکه‌های مجازی، جلد نشریات و خیلی چیزهای دیگر که حتی به چگونگی مراحل تولید آن فکر نکردیم، توسط این نرم افزار قدرتمند ساخته شده اند. در ادامه چند مورد از مهمترین کاربردهای فتوشاپ شرح می‌دهیم.

کاربرد فتوشاپ در گرافیک

یکی از مهمترین کاربردهای فتوشاپ در طراحی گرافیک دیجیتال می‌باشد که به وسیله ی آن هنرمند می‌تواند تصاویری خلاقانه را با ابزارهای فتوشاپ طراحی کند. و در زمینه‌های مختلف مانند طراحی بنر و پوستر تبلیغاتی، طراحی بسته بندی محصولات، ایجاد تایپوگرافی، طراحی جلد کتاب و.. به نمایش گذارد.

کاربرد در معماری

از جمله کاربرد فتوشاپ در معماری می‌توان به استفاده از آن در شیت بندی و پست پروداکشن اشاره کرد. معماران در طول تحصیل خود و یا در بازار کار، پروژه نهایی خود را باید به بهترین شکل ارائه دهند که فتوشاپ به راحتی این امکان را در اختیارشان قرار می‌دهد.

کاربرد در عکاسی

فتوشاپ در عکاسی پرتره کمک قابل توجهی به زیبایی تصویر می‌کند و ابزار های بینظیری در زمینه روتوش عکس و رفع ایرادات صورت سوژه دارد. فتوشاپ به عکاسان کمک می‌کند که کیفیت تصاویر را بالا ببرند و حتی عکس های قدیمی را ترمیم و بازسازی کنند.

کاربرد در طراحی رابط کاربری

طراحی رابط کاربری وب سایت یکی از بخش های مهم و اساسی مراحل طراحی سایت می‌باشد. فتوشاپ با ابزار های پیشرفته خود در طراحی رابط کاربری Ui به طراحان کمک می‌کند تا بتوانند بخش های مختلف وب‌سایت خود را به شیوه ای زیبا، حرفه ای و کاربر پسند خلق کنند.

کاربرد در طراحی تبلیغات

امروزه تبلیغات جایگاه بسیار مهمی در کسب و کارها دارد و هر صاحب کسب و کاری برای پیشرفت در کار خود مسلما حداقل یکبار به تبلیغات نیازمند شده است. طراحان به کمک فتوشاپ می‌توانند به راحتی پوسترها و بنر های تبلیغاتی را مطابق سلیقه ی مخاطب و در انواع سایز ها طراحی و عرضه کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *