بیل گیتس نابغه ی دنیای تکنولوژی…
بیل گیتس، نامزد جایزه نوبل صلح و یکی از بزرگترین فیلانتروپ های جهان، علاوه بر کارآفرینی و موفقیت در صنعت فناوری، تلاشهای فراوانی در حوزههای اجتماعی و انسانی داشته است. او و همسرش، ملیندا گیتس، بنیانگذاران بنیاد بیل و ملیندا گیتس برای بهبود سلامتی و آموزش در سراسر جهان هستند.
بیل گیتس با ترک دانشگاه هاروارد و تأسیس شرکت مایکروسافت به عنوان یک کارآفرین جوان، به سرعت در زمینه فن آوری های رایانه پیشرفت کرد. مایکروسافت با توسعه سیستم عامل ویندوز و برنامههای آفیس، به یکی از شرکتهای فناوری بزرگترین در جهان تبدیل شد.
بیل گیتس، علاوه بر کسب ثروت بیشمار، به تأسیس بنیاد بیل و ملیندا گیتس و اهدای بخشی از ثروت خود به عمومی مشهور است. این بنیاد به عنوان یک سازمان خیریه بزرگ و هدفمند، در حوزههای بهداشت، آموزش و توسعه پایدار فعالیت میکند. بیل گیتس و همسرش به منظور رفع بیماریهای مشکلزا و بهبود سیستمهای آموزشی در کشورها و مناطق نیازمند، میلیاردها دلار صرف کمک و سرمایهگذاری کردهاند.
بیل گیتس به عنوان یک الگوی کسب و کار و خیریه، در علم پایه در سراسر جهان شناخته شده است. وی با موفقیتها و الهام بخش بودن در زمینه تکنولوژی و خیریه، یک نمونه الهام بخش برای نسلهای بعدی از کارآفرینان و فعالان اجتماعی است.
تاسیس مایکروسافت
در سال ۱۹۷۵ پل آلن و بیل گیتس تصمیم به تاسیس شرکتی تحت عنوان Micro_Soft برگرفته از دو واژه Micro_Computer و software گرفتند. چندی بعد نام شرکت را به Microsoft تغییر دادند.
در آن زمان مایکروسافت با ۴۰ کارمند سرپا بود و مبلغ ۲.۴ میلیون دلار، کل فروش سال بود.
در سال ۱۹۸۰ شرکت” IBM “در جهت توسعه کامپیوتر های شخصی تحت عنوان PC تصمیم گرفت برای تولید نرم افزار های خود از شرکت های در این زمینه درخواست همکاری کند. بنابراین قراردادی بین مایکروسافت و IBM به امضا رسید. گیتس و آلن سیستم عاملی ۱۶ بیتی را ایجاد کردند که برآورده کننده نیاز های کامپیوتر های شخصی IBM باشد. در این راستا سیستم DOS 86 علاوه بر اینکه دستخوش تغییراتی شد امکاناتی نیز به آن اضافه شد. مایکروسافت این سیستم عامل ۱۶ بیتی را MS_DOS معرفی کرد.
سیستم عامل گرافیکی ویندوز (Windows) از جمله محصولات معروف مایکروسافت است که هر ساله نسخه های به روزی برای آن منتشر میشود. آنچه عامل موفقیت شرکت مایکروسافت از نظر بیل گیتس شده، استخدام افراد باهوش و خبره است.
بیل گیتس از ۱۹ سالگی مدیریت مایکروسافت را به عهده گرفت. در نهایت پس از ۲۵ سال مدیریت در سال ۲۰۰۰ از این عنوان کناره گیری کرده و آن را به “استیو بالمر” واگذار کرد. اما این پایان همکاری او با مایکروسافت نبود و همچنان نقش مدیر ارشد اجرایی و رییس هیئت مدیره را بر عهده داشت. این سمت نیز پس از ۳۹ سال کار به “جان دبلیو” واگذار شد.
داستان ازدواج موسس مایکروسافت
بیل گیتس در ژانویه 1994 میلادی پس از هفت سال با ملیندا فرنچ از کارمندان مایکروسافت ازدواج کرد. ملیندا در مصاحبه خود با مجله فوربز forbes میگوید پسرهای باهوش بسیاری خواهان ازدواج با من بودند؛ اما هم من و هم بیل احترام خاصی برای هم قائل بودیم، البته آن روزها زنی هم که عاشق فناوری باشد، کمیاب بود!
فرزندان بیل گیتس
وی و ملیندا دارای دو فرزند دختر و یک فرزند پسر با نامهای جنیفر کاترین گیتس (متولد ۱۹۹۶ میلادی)، روری جان گیتس (متولد ۱۹۹۹ میلادی) و فوب ادل گیتس (متولد ۲۰۰۲ میلادی) هستند.
موسسه خیریه بیل گیتس و میلندا
بنیاد بیل و مِلیندا گیتس، نامی است که بیل گیتس و همسرش میلندا در سال ۲۰۰۰ بر روی خیریه ای که تاسیس کردند گذاشتند و امروزه به یکی از قدرتمندترین بنیادهای خیریه خانوادگی در جهان تبدیل شده است. در سال ۲۰۰۶ میلادی این بنیاد با کمک وارن بافت گسترش دوبرابری ای یافت. هدف از تاسیس این بنیاد افزایش تندرستی و کاهش تهیدستی در جهان و گسترشدادن شانسهای آموزشی و دسترسی به تکنولوژی اطلاعات و دادهها در امریکا است. این بنیاد در شهر سیاتل، واشینگتن در ایالت واشینگتن در آمریکا قرار دارد و با کمک سه عضو اصلی هیئت مدیره ی آن یعنی بیل گیتس و ملیندا همسر سابق گیتس و وارن بافت اداره میشود. دیگر مدیران بنیاد ویلیام اچ گیتس و پتی استونسیفر (CEO) هستند.
پنجمین فرد ثروتمند جهان
او ۶۵ ساله موسس مایکروسافت روزگاری یکی از سه فرد ثروتمند دنیا بود. همسر وی ملیندای ۵۶ ساله مدیر سابق شرکت مایکروسافت است که در حال حاضر بنیاد خیریه بیل و ملیندا را مدیریت میکند. او در سال ۲۰۲۱ از همسرش ملیندا فرنچ جدا شد و نیمی از ثروتش به همسر سابقش بر اساس قانون واگذار شد و او به رتبه ی پنجم ثروتمندان جهان سقوط کرد و رتبه ی سومین ثروتمند جهان را از دست داد. خبر جدایی این زوج پس از زندگی ۲۷ ساله مورد توجه بسیاری از افراد در سراسر دنیا قرار گرفت.